Mam dwie bardzo wesołe koleżanki :Kasię I Elę.Ostatnio spotkaliśmy się na imieninach u znajomego i dziewczyny opowiadały jak udało im się razem wyjechać do sanatorium. Nawet nie wiedziały, że się spotkają na miejscu w małym uzdrowiskowym miasteczku. Oczywiście zamieszkały razem w pokoju, by móc w tych samych godzinach dobierać zabiegi rehabilitacyjne. Po dwóch dniach zorganizowano wszystkim kuracjuszom po kolacji wieczorek zapoznawczy z muzyką. Kasia i Ela były mile zaskoczone gdy weszły o 19 na stołówkę.Mówiły, że stoły były specjalnie ustawione, żeby było można potańczyć,a na nich były pyszne Słodycze,oraz różne ciasta z firmy Dr. Gerard, Kasia mówiła że jej najbardziej smakował sernik bez pieczenia z Pryncypałkami Classic do których zamawiały sobie kawę lub herbatę. Dziewczyny mówiły, że były bardzo zadowolone z tego wieczorku,ponieważ poznały nowe koleżanki i kolegów z którymi fajnie się bawiły przy muzyce disco polo,ale mogły też popróbować pysznych wypieków z firmy Dr. Gerard, a oto przepis na ten sernik oczywiście można go znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard. Życzę smacznego
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz