poniedziałek, 27 maja 2019
Jak zabezpieczyoć ciastka przed podróżą.
Jak zabezpieczyć ciastka by nie rozpuściły się ani nie połamały się w podróży?
Niebawem wybieram się w dalszą podróż mianowicie będziemy jechać nad morze.
Podróżować będziemy autobusem przez całą noc, więc trzeba ze sobą zabrać nieco słodyczy Dr Gerarda, gdyż nie będzie postojów by zaopatrzyć się w jakieś przekąski. W trakcie podróży bardzo lubię sobie przegryźć coś słodkiego, a najbardziej smakują mi słone przekąski Artur Krakersy solone -Dr Gerarda.
Krakersy wiadomo są dość kruche, a takie połamane to nie bardzo nadają się do jedzenia w podróży. Moim zabezpieczeniem są pojemniki, do których właśnie przekładam wcześniej zakupione Krakersy. Należy zwrócić uwagę, by pojemniki były odpowiednio sztywne i samowolnie nie otwierały się. Trzeba sobie kupić takie pojemniki, które są wykonane z tworzywa przeźroczystego, bo takie tworzywo nie zawiera szkodliwych związków i nie jest wykonywane z odmowego materiału. Najważniejszą rzeczą jest sprawdzenie czy dane pojemniki mogą mieć kontakt z żywnością. Każdy pojemnik, który może mieć kontakt z żywnością ma na stałe oznaczenie -jest to znak w kształcie łyżeczki i widelca.
Natomiast kiedy chcemy zabrać ze sobą w podróż ciastka, które są oblewane czekoladą to dodatkowo taki pojemnik powinien zawierać materiał termoizolacyjny. Dobrym izolatorem jest styropian. W sprzedaży obecnie są takie pojemniki styropianowe, które dobrze spełnią taką rolę. Dobrze dodatkowo taki pojemnik włożyć do większego pojemnika z tworzywa sztucznego by zabezpieczyć przed ewentualnym zgnieceniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz