poniedziałek, 27 maja 2019

Jak zabezpieczyoć ciastka przed podróżą.


   Jak zabezpieczyć ciastka by nie rozpuściły się ani nie połamały się w podróży?


    Niebawem wybieram się w dalszą podróż  mianowicie będziemy jechać nad morze.
Podróżować będziemy autobusem  przez całą noc, więc  trzeba ze sobą zabrać nieco słodyczy Dr Gerarda, gdyż  nie będzie postojów by zaopatrzyć się  w jakieś przekąski. W trakcie podróży bardzo lubię sobie przegryźć coś słodkiego, a najbardziej  smakują mi słone przekąski Artur Krakersy solone -Dr Gerarda.
  Krakersy wiadomo są dość kruche, a takie  połamane to nie bardzo nadają się do jedzenia w podróży. Moim  zabezpieczeniem są pojemniki, do których właśnie przekładam wcześniej zakupione Krakersy. Należy zwrócić uwagę, by pojemniki były odpowiednio sztywne i samowolnie nie otwierały się.  Trzeba sobie kupić takie pojemniki, które są wykonane z tworzywa przeźroczystego, bo takie tworzywo nie zawiera szkodliwych związków i nie jest wykonywane z odmowego materiału.  Najważniejszą rzeczą jest sprawdzenie czy dane pojemniki  mogą mieć kontakt z żywnością.  Każdy pojemnik, który może mieć kontakt z żywnością ma  na stałe oznaczenie  -jest to znak w kształcie łyżeczki i widelca.
Natomiast kiedy chcemy zabrać ze sobą w podróż ciastka, które są oblewane czekoladą to dodatkowo taki pojemnik powinien zawierać materiał termoizolacyjny.    Dobrym izolatorem jest styropian.  W sprzedaży obecnie są takie pojemniki styropianowe, które dobrze spełnią taką rolę. Dobrze  dodatkowo taki pojemnik włożyć do większego pojemnika z tworzywa sztucznego by zabezpieczyć przed ewentualnym zgnieceniem.
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz