Najzdrowsze orzechy włoskie.
Jak wiadomo już od
dawna orzechy to zdrowie dla naszego mózgu. Najbardziej popularne w
naszym, kraju są orzechy włoskie, które nawet swoją strukturą
przypominają nasz mózg. Ja akurat zjadam kilka codziennie, ponieważ
dostałam od sąsiada z działki pyszne delikatne aż słodkie w
smaku orzechy. Muszę jednak wspomnieć, że są bardzo kaloryczne
ale zawierają mnóstwo błonnika i moc mikroelementów cennych dola
naszego organizmu. Są bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów
tłuszczowych niezbędnych w naszej codziennej diecie. Taka
ciekawostka, że wystarczy zjeść tych smacznych orzechów tylko
trzy sztuki aby pokryć dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega – 3.
Starajmy się je dodawać do rozmaitych potraw, ciast lub zjadajmy je
na surowo. Znalazłam na stronie dr Gerarda przepis z użyciem kremu
orzechowego.
https://drgerard.eu/mus-bananowo-orzechowy/
oraz na Wypieki od serca
/drgerard.eu/przekladaniec-z-kremem-z-masla-orzechowego-slodko-slony-smak-spod-na-precelkach-w-polewie-calosc-oblana-czekolada-i-ozdobiona-precelkami/
Prawda, że
pyszne.Ja ostatnio też z orzechami włoskimi oraz orzechami
laskowymi robię domową czekoladę na spodzie z pokruszonych draży
dr Gerarda. Jest bardzo szybka, pyszna myją uwielbiamy. Potrzebne
nam jedna margaryna roztopiona w garnuszku do nie wlewamy pół
szklanki mleka. Dodajemy trzy łyżki kakao oraz niepełną szklankę
cukru. Na koniec wsypujemy mleko w proszku z cztery szklanki tak aby
była masa gęsta. Ja dodaję własne orzechy włoskie oczywiście
monotonnie łuskane oraz orzechy laskowe. Potem wylewam masę na
pokruszone ciastka do lodówki na noc. Gotowa aż się rozpływa w
ustach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz