Marta mimo młodego wieku,
tak jak każdy wytrawny cukiernik ma swoje tajemnice i sekretne sposoby
pieczenia tortów. Część wiedzy otrzymała od mamy a część z własnego
doświadczenia i oczywiście z przeróżnych porad kulinarnych w Internecie. Według
Marty dobry tort cechuje się delikatnym, puszystym i odpowiednio nasączonym
biszkoptem. Tak, tort nie powinien być suchy i twardy. Masę na biszkopt trzeba
dobrze utrzeć i piec w odpowiedniej temperaturze pilnując aby nie przepiec.
Dziewczyna ma też zasadę, że torty owocowe piecze się z użyciem owoców sezonowych
dostępnych na działce. Teraz, gdy rozpoczyna się sezon na truskawki Marta robi
torty z truskawkami. W ubiegłą sobotę dziewczyna po raz pierwszy w tym sezonie upiekła
tort z truskawkami. Pomysł na wypiek Marta zaczerpnęła z Deseroteki Dr Gerarda.
Jej wiedza, umiejętności i doświadczenie połączone z dobrym przepisem przyczyniły
się do powstania pysznego ciasta. Goście i domownicy byli zachwyceni
wspaniałym, przepysznym tortem. Dzisiaj pozostało po nim tylko miłe wspomnienie
ale niestrudzona Marta zapowiedziała na przyszłą sobotą nowe ciasto. Tymczasem
w oczekiwaniu na domowe wypieki małej gosposi, domownicy sięgają po inne
słodycze. Na szczęście jest Dr Gerard z całą paletą wykwintnych wyrobów
cukierniczych. Czekoladki Pasja, Pryncytorcik, Mafijne Choco to tylko niektóre
z przysmaków tej marki. Rodzina Marty uwielbia te słodycze, polecając je swoim
znajomym dalszym i bliższym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz