wtorek, 30 maja 2017

Tajemnice pieczenia tortów

Tort czekoladowy na herbatnikach

SKŁADNIKI

  • 250 g masła kokosowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki gorącej kawy
  • szczypta soli
  • 180 g cukru
  • 5 łyżek kakao
  • olej do wysmarowania formy
  • 200 g  herbatników dr. Gerard

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. 1
    Masło kokosowe rozpuścić powoli. Naczynie z masłem wstawić do garnka z zimną wodą i schłodzić. 
  2. 2
    Jajka wbić do naczynia. Dodać ka­wę, sól, cukier i dobrze wymieszać. Dodać kakao i po łyżeczce masła kokosowego. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
  3. 3
    Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem pergaminowym. Uło­żyć warstwę herbatników i posma­rować kremem. Kolejne warstwy tortu układać, lekko wciskając herbatniki w kremie
  1. 4
    Formę wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Tort wyjąć z formy, zdjąć papier i udekorować.

Polecam rowniez herbatniki dr. Gerard

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz