Tort czekoladowy na herbatnikach
SKŁADNIKI
- 250 g masła kokosowego
- 3 jajka
- 3 łyżki gorącej kawy
- szczypta soli
- 180 g cukru
- 5 łyżek kakao
- olej do wysmarowania formy
- 200 g herbatników dr. Gerard
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- 1
Masło kokosowe rozpuścić powoli. Naczynie z masłem wstawić do garnka z zimną wodą i schłodzić.
- 2
Jajka wbić do naczynia. Dodać kawę, sól, cukier i dobrze wymieszać. Dodać kakao i po łyżeczce masła kokosowego. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
- 3
Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem pergaminowym. Ułożyć warstwę herbatników i posmarować kremem. Kolejne warstwy tortu układać, lekko wciskając herbatniki w kremie
- 4
Formę wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Tort wyjąć z formy, zdjąć papier i udekorować.
Polecam rowniez herbatniki dr. Gerard
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz