wtorek, 30 maja 2017
Pieczenie
Niedawno postanowiłam sprawdzić swoje umiejętności w pieczeniu ciast. Tak, wiem nie należy to do najłatwiejszych zadań, ale użyłam do tego najlepszych słodyczy Dr Gerarda. Śmiało mogę Wam je polecić, ponieważ sprawdzają się w każdej sytuacji. Moim wyzwaniem było stworzenie lekkiego tortu z okazji imienin mojej mamy. Nie lada wyczyn zaimponować komuś kto sztukę pieczenia opanował do perfekcji, ale nie poddałam się tak łatwo. Zaczęłam od przygotowania spodu do którego użyłam herbatników Dr Gerarda. Są idealnie kruche, nie za twarde i nie tak łamliwe jak inne. Przygotowanie masy nie okazało się tak trudnym zadaniem. To co sprawiło mi największą trudność to udekorowanie tortu tak by wyglądał co najmniej dobrze. Poszukałam w internecie kilku inspiracji i wiecie co, nie spodziewałam się, ale zapanował trend minimalistyczny w cukiernictwie. Czyli im mniej tym lepiej. Idąc tym tropem postanowiłam, że mój tort udekoruje świeżymi owocami i na górę dodam świeżej bitej śmietany. Okazało się to być strzałem w tak zwaną dziesiątkę. Goście nie mogli się nachwalić, tak bardzo smakował im tort, również wizualnie niczego mu nie brakowało. Także moi drodzy śmiało możemy powiedzieć, że im mniej tym lepiej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz