wtorek, 30 maja 2017

PRALINKI MIGDAŁOWO - KOKOSOWE

Składniki na 25 sztuk:
  • 2 szklanki zmielonych migdałów
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 1/3 szklanki syropu klonowego
  • 2 łyżeczki ekstraktu z migdałów
  • 2- 4 łyżki wody
Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do połączenia, aż wszystko zacznie się lepić - po ściśnięciu w dłoni można będzie uformować pralinki. Wodę dodawać stopniowo, zaczynając od 2 łyżek, do 4 - tylko w razie potrzeby. Podobnie z ekstraktem z migdałów - dodajemy powoli, do smaku.
Formować pralinki, lekko zwilżać wodą, obtaczać w wiórkach kokosowych (dodatkowo oprószyłam cukrem pudrem). Schłodzić.
Przechowywać w lodówce.
Smacznego :-).

Polecam równiez czekoladki Pasja dr. Gerard

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz