Mam świetną paczkę przyjaciół.Kumplami jesteśmy jeszcze z podstawówki.Wspólnie jeździmy na różne mecze i zawody sportowe oczywiście też imprezujemy.Ostatnio mieliśmy świetną okazję,ponieważ Grzegorz Pochwalił się swoimi zaręczynami z Jolą i ustaloną datę ślubu.Postanowiliśmy jako dobrzy koledzy urządzić mu wieczór kawalerski.Czas szybko leci,A my główkowaliśmy jak najlepiej to zorganizować.Razem z Romkiem Zarezerwowaliśmy klub na dwa tygodnie przed weselem.Wiedzieliśmy że jest to świetny lokal,w którym można zamówić picie i bardzo dobre jedzenie,pograć w Bowling,bilard czy rzutki.Oczywiście też chcieliśmy zaskoczyć Grzegorza czymś specjalnym.I tu Pomagali nam właściciele lokalu,proponując numer wieczoru,czyli taniec sześciu dziewczyn,przebranych za policjantki,które miały podczas swojego tańca aresztować Grzegorza i założyć mu kajdanki.To był świetny pomysł.Wiedzieliśmy że nasz kolega będzie musiał mocno negocjować zdjęcie kajdanek z tym dziewczęcym oddziałem,A my będziemy mieć fajny ubaw.Kluczem do kajdanek było zjedzenie całej tortownicy Sernika bez pieczenia z Pryncypałkami Classic,przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard,Bardzo polecam tak jak inne słodycze z tej firmy.A oto przepis
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz