wtorek, 24 kwietnia 2018

Zakupy z wnuczką

Moja wnusia wołała że chce batonika. Zabrałem więc wnuczkę i udaliśmy się na zakupy aby zrobić pyszny deser to jest batoniki pryncypałkowo-DAKTYLOWO Z BUDYNIEM z nasion CHIA. deser ten jest z strony Doktora GERARDA. http://drgerard.eu/ przy okazji kupiliśmy słodycze od firmy Doktor Gerard, między innymi ciastka mafijne cytrynowe lemon. Po zakupach poszliśmy na spacerek do parku. Po powrocie za braliśmy się za deser. Deser ten spożyliśmy na podwieczorek. Składniki • 1 paczka wafelków Pryncypałki dr Gerard • 1 szklanka migdałów • 1 szklanka suszonych daktyli • 1 szklanka rodzynek • 1 szklanka mleka kokosowego • 1 brzoskwinia (może być z puszki) • 4 łyżki nasion chia Sposób przygotowania Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej. Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości. Blok pokrój ostrym nożem na batony. Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz