poniedziałek, 23 kwietnia 2018

zawody w biegach

Okazało się że po raz pierwszy w naszym mieście miały się odbyć zawody w biegach przełajowych.Całe zawody organizowała firma Dr.Gerard,a zarazem była głównym sponsorem.Do wygrania było mnóstwo słodyczy właśnie z tej firmy takie jak na przykład ciastka jungle,krakersy kanapki paprykowe,krakersy cebulowe oraz ciastka mafijne cytrynowe.Razem z moją wspaniałą rodziną czyli dwójką synów i żoną,postanowiliśmy bardzo dobrze się do nich przygotować ponieważ bardzo Uwielbiamy Słodycze właśnie z firmy Dr. Gerard.Od kilku tygodni trenowaliśmy codziennie,w weekendy z samego rana i późnym popołudniem w tygodniu po szkole naszych dzieci.Dawaliśmy z siebie wszystko aby dobrze wypaść na zawodach.Zapomniałem dodać że to były zawody rodzinne więc cały Team liczył się do punktacji.W dniu startu czuliśmy że mamy bardzo dobrą formę więc to bardzo nas motywowało do walki.Tak się właśnie stało zdobyliśmy pierwsze miejsce.Otrzymaliśmy piękny puchar i nagrody z firmy Dr.Gerard.Na koniec wszyscy zostali poczęstowani Sernikim bez pieczeniaz Pryncypałkami Classic, a przepisy na ten smakołyk można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.
W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.
Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz