wtorek, 24 kwietnia 2018

porządek na działce

Dzisiaj postanowiłem wybrać się na działkę ponieważ moja żona razem z naszymi dziećmi pojechała do swojej mamy na ploteczki.Jedząc moje ulubione słodycze z firmy Dr. Gerard takie jak ciastka jungle,ciastka mafijne cytrynowe oraz krakersy cebulowe zacząłem kosić trawę.Po skoszeniu trawnika,wszystko zgrabiłem na kupkę,przyciąłem żywopłot i pomalowałem płot.Rzuciło mi się w uszy że zawiasy w drzwiach od domku trochę piszczą więc je na smarowałem,uszczelni łem okna nową gąbką,a później je umyłem.Trochę pracy w domku było ponieważ najpierw naprawiłem kran w kuchni później spłuczkę w ubikacji na końcu cały dom posprzątałem.Po zakończonych pracach na działce postanowiłem rozpalić grilla Więc wybrałem się do działkowego sklepu,a tam zakupiłem 3 kiełbaski,musztardę i połowę chleba.Po zakończonym szybkim grillu udałem się do domu,a tam czekała na mnie żona z dziećmi i z Sernikiem bez pieczenia z Pryncypałkami Classic,który przywiozła od swojej mamy.A przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz