poniedziałek, 16 kwietnia 2018
Kanapki na krakersach.
Kiedy mają się zjawić goście to polecam szybkie przekąski, które można przyżądzić na krakerszach. Zaletą jest fakt, że możemy je przyżądzić błyskawicznie wykorzystując do tego różne składniki, które posiadamy akurat w domu. Krakersy możemy również podać do przygotowanych past, albo zrobić z nimi kanapki.
Takie krakersowe przekąski, to nie wyczerpana lista możliwość. Najbardziej polecam do ich przygotowania Krakersy -Dr Gerarda.
Jedną z przkąsek moich ulubionych to są Krakersy cebulowe -Dr Geraeda, z tuńczykiem i kukurydza.
Sposób wykonania jest bardzo prosty, a smakuje wprost proporcjonalnie.
składniki;
Krakersy cebulowe -Dr Gerarda
puszka tuńczyka
serek śmietankowy -topiony
sól, pieprz, sok z cytryny.
Tuńczyka pognieść widelcem i wymieszać z serkiem śmietankowym, a następnie doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Otrzymaną pastą smarujemy Krakersy, a następnie posypujemy osączoną kukurydzą.
Dodatkowym atutem kanapek przygotowanych na krakersach jest fakt, że takie kanapeczki możemy wziąć bezpośrednio do ręki nie trzeba używać dodatkowych talerzyków. Takie kanapeczki krakersowe zjadamy na dwa kęsy.
Głównym skłądnikiem na pasty, którymi smarujemy krakersy są;
3 jajka gotowane,
konserwy rybne lub drobiowe,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki chrzanu.
pieprz, koperek.
Zasada jest prosta.
Wszystkie składniki dokladnie miksujemy na jednolitą masę, którą doprawiamy według własnego smaku.
Do przyozdobienia kanepek możemy użyć też oliwki, lub pomidory koktailowe, a nawet rozdrobnone ogórki.
Polecam przygotoywanie kanapek na ktakersach według własnych wyobrażeń, a zapewne będą wielkim zaskoczeniem dla gości.
Wszystkim miloścnikom krakersów polecam pyszne krakerssy Dr Gerarda, które są niezastąpione podczas pikniku i podczas szalonych domówek.
Klasyczne solone lub w postaci kanapek o smaku pomidorowym lub paprykowym, z wyraziście serowym kremem. Urzekną każdego miłośnika krakersów wyjątkową chrupkością i doskonałym smakiem. Kto chrupnie raz, to zapragnie chrupać je cały czas!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz