środa, 18 kwietnia 2018

Torcik krakersowy z masą.

Szybkie, smaczne, delikatne, a co najważniejsze bez pieczenia ciasto na krakersach z masą.
Składniki;
-2 paczki krakersów classic dr Gerarda
-1/2 litra mleka
-5 łyżek cukru
-5 łyżek kaszy manny
-kwasek cytrynowy
-250 g masła
-1 żółtko
-1 czerwona galaretka
-tabliczka czekolady
Przygotowanie
Na dnie średniej blachy ułożyć warstwę ciastek krakersów dr Gerarda.
Zrobić masę.
Mleko, kaszę i cukier gotować na małym ogniu ok. 5 min. ciągle mieszając. Ostudzić
Utrzeć masło z żółtkiem i odrobiną kwasku cytrynowego dodając stopniowo ostudzoną kaszę mannę.
Schłodzić. Rozrobić galaretkę.
Na krakersy wylać masę z  kaszą manną. Polać tężejącą galaretką i ułożyć wierzchnią warstwę krakersów  dr Gerarda polać roztopioną czekoladą.  Ciasto można ozdobić pokruszonymi ciastkami dr Gerarda. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz