środa, 18 kwietnia 2018

Przekąski z krakersami.


Przekąski z krakersami.

Zaczął się czas spotkań rodzinnych i z przyjaciółmi na świeżym powietrzu. Czy to na działce czy w ogrodzie przed domem. Zastanawiamy się co przygotować smacznego, kolorowego a zarazem coś całkiem innego niż zazwyczaj. Proponuję smaczne, chrupiące kanapki. Przygotowane na krakersach kanapkach paprykowych lub krakersach kanapkach cebulowych czy pomidorowych dr Gerarda. Będą niezastąpione do naszych ciekawych kanapek na wieczorne spotkania lub pikniki. Tak na przykład możemy pokroić je w różne geometryczne kształty aby było ciekawiej. Jedna z propozycji to mozzarella do tego pomidor, natka pietruszki oraz może być delikatna szynka. Wszystko drobno pokroić i na kanapki. Zielona propozycja to moja ulubiona zdrowa pasta. Awokado, jajka ugotowane na twardo oraz sól, pieprz, oraz jedna łyżka majonezu. Wszystko blendujemy. Gotowe przyozdobić plastrem pomidora lub natką pietruszki. Również o orientalnym smaku będą kanapki z przygotowaną pastą humus. Podam propozycję na pół porcji. Potrzeba pół szklanki ugotowanej ciecierzycy do tego jedna łyżeczka pasty sezamowej, dwa ząbki czosnku, dwie łyżki wody oraz do smaku cytrynę, blenderem miksujemy. Smarujemy taką smaczną pastą na to można przygotować drobno pokrojone pomidory z bazylią, natką sól oraz pieprz. Taką sałatką ozdabiamy kolejne kanapki. Bardzo dobrze będzie wyglądał talerz przyozdobiony liśćmi sałaty i poukładamy nasze krakersowe kanapki. Będzie ładnie, kolorowo oraz pysznie. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz