poniedziałek, 30 kwietnia 2018

Spacer nad Wisłą

Przyjaciółka zabrała mnie na wiosenny spacer nad rzekę Wisłę. Wisłę. Spacerowaliśmy Wśród PACHNĄCEJ TRAWY i KWITNĄCYCH DRZEW. Jak na wiosenną pogodę było bardzo ciepło. Dobrze że wzięliśmy picie słodycze od firmy Doktor Gerard. W tak ładną pogodę spacer nam się przedłużył do późnego po południa. Żal było wracać do domu więc wstąpiliśmy pod parasole napić się jakiegoś napoju. Po odpoczynku pod parasolami uznaliśmy, że czas wrócić do domu. W domu postanowiliśmy z robić mus bananowo-orzechowo przepis na stronie http://drgerard.eu/ Mus był bardzo pyszny i orzeźwiający który bardzo polecam. Składniki (na 2 porcje) Masa: • 2 banany • 50 g masła orzechowego • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 4 rurki waflowe z kremem orzechowym dr Gerard Do dekoracji: • 1/2 banana • 2 łyżki bitej śmietany • 1 łyżeczka drobno posiekanych orzeszków arachidowych • 4 rurki waflowe z kremem orzechowym Sposób przygotowania Banany kroimy w plasterki. Chowamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Zamrożone plasterki bananów miksujemy w blenderze z masłem orzechowym, cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Na dno każdego z pucharków wsypujemy pokruszone 2 rurki, które stworzą chrupiącą bazę. Na wierzch wykładamy mus bananowo-orzechowy. Deser dekorujemy: bitą śmietaną, kawałkami orzechów arachidowych, plasterkami świeżego banana oraz dwiema rurkami waflowymi z kremem orzechowym. Podajemy niezwłocznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz