poniedziałek, 16 kwietnia 2018

„Nieustająca moda na Krówki”

Krówki po dziś dzień zdobywają podniebienia nieprzekonanych dotąd do ich uroku i walorów smakowych, których te wspaniałe słodycze posiadają w sobie wiele. Na przełomie wieku, odkąd powstały krówki przypisywano im różne nazwy np. ciągutki, mordoklejki i tak dalej. Nieodparta chęć skosztowania tych wybornych słodyczy wyzwalała, i nadal wyzwala, w człowieku dzikie pożądanie bycia posiadaczem choćby jednej Krówki. Gdy tylko przyjdzie ochota poczuć tę rozkosz w ustach, podobnie jest z produktami Dr Gerarda jak np. czekoladki Pasja, baton Pryncypałki Mini i wiele innych, i gdy choć raz spróbujesz to gwarantuję, że sięgniesz powtórnie po kolejne i kolejne. Słodycze Dr Gerarda mają to coś w sobie, podobnie jak Krówki po które niekoniecznie musisz iść do sklepu, gdyż możesz zrobić je sobie sam, tym bardziej że wychodzą one każdemu, a wiadomo, że własnoręcznie zrobione dają więcej satysfakcji. Składniki na krówki: - 200 ml śmietany kremówki, - 1 szklanka cukru, jeśli wolisz kruche dodaj więcej cukru, - ¾ kostki masła, - opakowanie cukru waniliowego. Przygotowanie: Zacznij od masła, rozpuść w garnku dodaj cukier na koniec śmietanę. Gotuj na małym ogniu cały czas mieszając. Gotuj do czasu aż masa będzie jednolita i nabierze brązowego koloru, ale, w zależności od wersji, jeśli wolisz kruche - gotuj dłużej, jeśli ciągutki - nie przesadź z gotowaniem. Gotową masę wylej na formę pokrytą folią aluminiową i pozostaw do ostygnięcia. Wtedy tylko nóż, zimna woda (żeby masa się nie kleiła) i do dzieła! Smacznego rozkoszowania się!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz