poniedziałek, 16 kwietnia 2018
„Nieustająca moda na Krówki”
Krówki po dziś dzień zdobywają podniebienia nieprzekonanych dotąd do ich uroku i walorów smakowych, których te wspaniałe słodycze posiadają w sobie wiele. Na przełomie wieku, odkąd powstały krówki przypisywano im różne nazwy np. ciągutki, mordoklejki i tak dalej.
Nieodparta chęć skosztowania tych wybornych słodyczy wyzwalała, i nadal wyzwala, w człowieku dzikie pożądanie bycia posiadaczem choćby jednej Krówki. Gdy tylko przyjdzie ochota poczuć tę rozkosz w ustach, podobnie jest z produktami Dr Gerarda jak np. czekoladki Pasja, baton Pryncypałki Mini i wiele innych, i gdy choć raz spróbujesz to gwarantuję, że sięgniesz powtórnie po kolejne i kolejne. Słodycze Dr Gerarda mają to coś w sobie, podobnie jak Krówki po które niekoniecznie musisz iść do sklepu, gdyż możesz zrobić je sobie sam, tym bardziej że wychodzą one każdemu, a wiadomo, że własnoręcznie zrobione dają więcej satysfakcji.
Składniki na krówki:
- 200 ml śmietany kremówki,
- 1 szklanka cukru, jeśli wolisz kruche dodaj więcej cukru,
- ¾ kostki masła,
- opakowanie cukru waniliowego.
Przygotowanie:
Zacznij od masła, rozpuść w garnku dodaj cukier na koniec śmietanę.
Gotuj na małym ogniu cały czas mieszając.
Gotuj do czasu aż masa będzie jednolita i nabierze brązowego koloru, ale, w zależności od wersji, jeśli wolisz kruche - gotuj dłużej, jeśli ciągutki - nie przesadź z gotowaniem.
Gotową masę wylej na formę pokrytą folią aluminiową i pozostaw do ostygnięcia.
Wtedy tylko nóż, zimna woda (żeby masa się nie kleiła) i do dzieła!
Smacznego rozkoszowania się!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz