piątek, 27 kwietnia 2018
Majówkowe przekąski
Jak ktoś dobrze z Was kochani pomyślał to wziął trzy dni urlopu, a wolnego będzie miał aż dziewięć dni i już właściwie od dziś popołudnia zaczyna się majowe świętowanie. Niektórzy z Was zdecydują się bawić w domu inni wyjadą nad morze lub pogrilować na działkę. Jednym z pomysłów na grilowe przekąski są Krakersy cebulowe lub paprykowe Dr Gerarda.
Takie kolorowe, różnorodne smakołyki prezentują się bardzo apetycznie i na pewno przyciągną gości do majowego biesiadowania. Imprezowe przekąski na krakersach mają jeszcze tę zaletę, że nie przemęczacie się przy ich wykonywaniu, a efekt was mile zaskoczy. Pięknie prezentują się różne roladki serowe jak też jajka i kolorowe warzywa.
Składniki na krakersach zależą oczywiście wyłącznie od Waszej wyobraźni.
Przykłady
-Połówka jajka na twardo ułożona na cienkiej warstwie majonezu plus plaster ogórka kiszonego. Do dekoracji świeży koper.
-Plaster avocado, pół talarka pomidora, kilka plasterków czarnych oliwek. Do dekoracji świeży koper.
-Kanapkowa pasta z czerwonej soczewicy lub pasztet wegetariański do tego plaster pomidora i liść szpinaku.
-Plaster szczypiorkowej roladki serowej plus pół plastra ogórka. Do dekoracji posiekany szczypior.
-Połówka jajka ułożona na warstwie majonezu, plus liść szpinaku lub botwinki i rzeżucha.
Kolorowe i efektowne przekąski koniecznie na krakersach od Dr Gerarda, ponieważ są wyśmienite na takie w sam raz letnie biesiadowanie.
A do tego podany w pucharkach deser np. różnego rodzaju owoce, lub lody z bitą śmietaną a najlepiej kochani proponuję wejść na Wypieki od serca https:// tam znajdziecie mnóstwo przepisów na desery majówkowe, każdy coś dla siebie znajdzie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz