Składniki:
- 170 g płatków owsianych (u nas bezglutenowe, ok. 2 szklanki),
- 0,5 szklanki mleka roślinnego (u nas sojowe niesłodzone),
- 2 większe, dojrzałe banany,
- ew. 1 płaska łyżeczka sody,
- ew. odrobina tłuszczu kokosowego do wysmarowania papieru do pieczenia.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy. Odstawiamy na kilka minut. Ciasto układamy dużą łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wysmarowanym tłuszczem. Pieczemy w temp. 180 stopni (góra – dół) przez ok. 15 minut. Po tym czasie odwracamy ciasteczka na drugą stronę i dopiekamy jeszcze przez 5 minut.
Z podanych ilości składników powstaje ok. 12 ciastek.
Polecam rowniez ciastka na sniadanie Witam dr. Gerard
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz