wtorek, 28 lutego 2017

Jabłkowe ciasteczka wielozbożowe

SKŁADNIKI:

płatki wielozbożowe - 3/4 szklanki
amarantus ekspandowany - 2 łyżki
jabłko - 1 szt.
jajko - 1 szt.
suszone morele - 1 łyżka
suszone śliwki - 1 szt.
stevia - 1 łyżeczka
cynamon - 1 łyżeczka


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1:  Większą część płatków zmielić na mąkę.
KROK 2:  Morele i śliwki sparzyć wrzątkiem, a następnie pokroić na mniejsze kawałki.
KROK 3:  Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
KROK 4:  Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i uformować ciasteczka.
KROK 5:  Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni.
Polecam rowniez zwierzaki maslane dr. Gerard



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz