Produkty Dr.Gerard mają też proszek do pieczenia i trochę o nim.Maltikeks Dr. Gerard mleczne
SKŁADNIKI
2 szklanki mąki,1 szklanka mleka,3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju,2 jajka
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
sok z połowy cytryny,skórka starta z cytryny
Maltikeks Dr. Gerard jogurtowe
2 szklanki mąki,1 szklanka mleka,3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju,2 jajka
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao gorzkiego,szczypta soli
Proszek do pieczenia sypka mieszanina zawierająca związek chemiczny rozkładający się w podwyższonej temperaturze z wydzieleniem produktów gazowych.Jego podstawowym zadaniem jest spulchnianie produktów piekarniczych,ciasta.Tajemnice proszku do pieczenia.Od ponad 120 lat jest najpowszechniej stosowanym środkiem zapewniającym spulchnianie i rośnięcie domowych wypieków.Jest mieszkanką rozmaitych związków chemicznych.Proszek do pieczenia jest najczęściej dostępny w postaci 8 gramowego proszku lub podwójnej porcji czyli 36 gramowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz