Wafelek i czekoladowa polewa.
Okrągły PryncyTorcik Dr.Gerard w idealny sposób łączy w sobie kruchość wafelka, słodycz nadzienia i wyrazisty smak czekoladowej polewy. Wybierz ciasteczko, które chciałoby się chrupać na okrągło… Teraz w nowym, pojedynczym opakowaniu. Zabierz je ze sobą i rozkoszuj się słodkim połączeniem wspaniałych smaków zawsze, gdy masz ochotę.Polewa czekoladowa na ciasto sprawia nieraz trochę trudności,a to ją widzimy jako pierwszą,sięgając po kawałek ciasta czy innego deseru.Polewa zastygająca masa,stosowana do pokrywania wyrobów cukierniczych i pieczywa.Głównymi składnikami polewy są zazwyczaj cukier i białko z różnymi dodatkami,w zależności od rodzaju środków smakowo zapachowych,barwników,octu.Polewa jest półprodukt m cukierniczym.Dostępne są gotowe polewy,które można długo przechowywać.Jeżeli zaś polewa jest świeżo przygotowana,nie nadaje się do przechowywania i musi być zużyta bezpośrednio po przyrządzeniu.Wafel to wyrób cukierniczy w postaci cienkiego,kruchego ciastka.Wafel jako wyrób do spożycia,składa się z kilku warstw przedzielonych masą,czasem z wierzchu oblany jest czekoladą.Wafle na ogół mają wytłoczony wzorek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz