wtorek, 26 lutego 2019
Pyszy deser na bazie ciastek Dr Gerarda.
Nasza wnuczka Kasia lubi bardzo pomagać przy pracach kuchennych. Jest bardzo pilnym obserwatorem, a najchętniej już pomagałaby w przygotowywaniu jedzenia. Kiedy jest u nas, to najwięcej czasu spędza w kuchni i pomaga babci. W sobotnie przedpołudnie właśnie ja z nią zostałem i nie bardzo wiedziałem co jej wymyślić, by się zainteresowała.
Po krótkim namyśle wpadłem na pomysł by przygotować słodki deser, który razem przygotujemy.
W szafce znalazłem ciastka Dr Gerarda -WIT’AM MLECZNO-CZEKOLADOWE, które postanowiłem wykorzystać.
Zabraliśmy się za przygotowanie małych torcików dla mamy i babci.
Ciastka posłużyły nam jako podkład, a budyń posłużył nam jako krem.
Kiedy ja gotowałem mleko na budyń, to w kubku proszek budyniowy z mlekiem mieszała Kasia, która wyła zauroczona, że też mi pomaga.
Po przestudzeniu budyniu, zabraliśmy się do robienia torcików.
Na talerzyku układałem jej ciastko WITam, a ona sama nakładała łyżeczką budyń i delikatnie go rozmasowywała. Następnie nakładałem znów ciastko, na które ona nakładała łyżeczkę budyniu, a na ten budyń dokładała jedną kuleczkę MALTIKEKS MILK CHOCOLATE.
Budyń był śmietankowy, więc kuleczka Maltkikeks czekoladowa bardzo ładnie się prezentowała na tym kolorze.
Przygotowaliśmy cały półmisek tych torcików.
Co prawda kiedy skończyliśmy, to musiałem myć podłogę w kuchni.
Tak przygotowane torciki były miłą niespodzianką dla mamy i babci, które miały smaczny deser do kawy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz