czwartek, 21 lutego 2019

Zachwycające ciasteczka.


Zachwycające ciasteczka.

Tymi niezwykłymi ciasteczkami są słodycze od Dr Gerarda. Różnorodność smaku, aromatu 
i kształtu przyprawia o prawdziwie słodki zawrót głowy. W sprzedaży są również dostępne świetne słone przekąski. Na wszelkiego rodzaju imprezy warto zaopatrzyć się w ciastka  Ghosters o smaku keczupowym lub serowym. Te smaczne, niewielkie ciasteczka od Dr Gerarda są fajną przekąską przy biesiadnym stole. Natomiast dla tych, co mają twórczą duszę, warto wykorzystać ciastka mafijne dla sporządzenia własnego deseru. Sporo propozycji można znaleźć na stronie
http://drgerard.eu/przepisy. Będąc na karnawałowym party miałam okazję skosztować  fantastycznego sernika. Smakował wybornie, a zarazem był zupełnie inny. Okazało się, że gospodyni imprezy zrobiła sernik gotowany. Na bazie ciastek mafijnych przygotowała spód, na który wyłożyła masę serową. Mówię wam, rewelacja! Zachęcam, sprawdźcie sami.
Oto przepis:

Spód:

500g ciasteczek mafijnych ( dowolny wariant smakowy )

150g roztopionego masła

Masa serowa:

1 kg twarogu ( już zmielonego )

1 kostka margaryny

1 szkl. cukru

5 jajek

1 budyń (na 3/4lmleka ) lub 3 łyżki kartoflanki

1 cukier waniliowy

Przygotowanie :

Ciastka mafijne zmiksować w blenderze (garść suchych, zmiksowanych ciasteczek odsypać do miseczki, posłużą na wierzch do dekoracji ). Do zmiksowanych ciastek mafijnych od Dr Gerarda dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Uzyskaną ciasteczkową masę wyłożyć na blachę do pieczenia (blacha powinna być wyłożona papierem do pieczenia lub folią aluminiową, spożywczą). Teraz zabieramy się do przygotowania masy serowej. Margarynę i cukier rozpuścić na gorąco. Dodać twaróg i wbijać po jednym jajku, dobrze rozmieszać, postawić na ogień; gotować około 15 min. stale mieszając.

                Zestawić z ognia, dodać cukier waniliowy i budyń, dokładnie wymieszać, można dodać rodzynki. Taką gorącą masę wyłożyć na przygotowany ciasteczkowy spód. Wyrównać. Posypać  odłożonymi, zmiksowanymi ciastkami mafijnymi, można dodać płatki migdałów. Całość szybko wystygnie i wtedy już nic nas nie powstrzyma przed rozkoszowaniem się tym niebiańskim smakiem. Mniam, mniam. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz