SKŁADNIKI
4 jajka
1 szklanka cukru
200 g masła
4 banany
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka posiekanych orzechów
wafelki Pryncy Pałki
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski i rozmiksować lub roztrzepać. Miksując dodawać cukier, następnie roztopione masło a na końcu rozgniecione lub zmiksowane blenderem banany.
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać masę bananową i dokładnie wymieszać.
Dodać wiórki kokosowe i drobniej posiekane orzechy i połączyć składniki.
Ciasto wyłożyć do wyścielonej papierem do pieczenia dużej podłużnej formy keksowej i piec przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka.
Na koniec można posypać pokruszonymi wafelkami Pryncy Pałki Dr Gerarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz