Sernik
-500 g serka mascarpone
-500 ml śmietany 36%
-2 galaretki krystaliczne
-3/4 szklanki wody
-pół szklanki cukru
-4 łyżki cukru pudru
-wafelki Pryncypałki od Dr Gerard opakowanie 235 g
-500 g malin
-opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
Mus czekoladowy
-200 g mlecznej czekolady
-400 ml śmietany 30%
Sposób przygotowania: tortownicę (średnica około 28 cm) wykładam papierem do pieczenia. Na dno wykładam pokruszone wafelki Pryncypałki. Maliny miksuję, wlewam wodę, dodaję cukier i gotuję. Do gorących malin wsypuję galaretki i odstawiam do wystudzenia. Do serka dodaję cukier z prawdziwą wanilią, miksuję i dodaję wystudzone maliny. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, dodaję do serka. Powstałą masę wylewam na wafelki Pryncypałki i odstawiam do schłodzenia. Mus czekoladowy: rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej, śmietanę ubijam na sztywno, dodaję wystudzoną, ale jeszcze płynną czekoladę, miksuję i wykładam na zimny sernik i ponownie schładzam. Doskonały dodatek do mrożonej kawy w ciepłe letnie dni. Do przygotowania wykorzystajcie słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najlepsze. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz