czwartek, 27 sierpnia 2020
„Moc i urok suszonych owoców”
Kochani! Suszyć można wszystko, podobnie jak z kiszeniem również można wszystko ukisić, ale nas interesują owoce i to suszone.
Wiadomą rzeczą jest, że świeże owoce są najlepsze, ale jeśli chodzi o użycie ich do wypieków czy to do ciast, czy do ciasteczek, to najlepsze są suszone gdyż świeży owoc zawiera sporą ilość soku, która może zaburzyć konsystencję wypieku.
Wracając do suszonych owoców, to można suszyć: maliny, borówki, truskawki, morele, śliwki, wiśnie, jabłka, gruszki i wiele przeróżnych owoców nawet te egzotyczne.
Suszone owoce mogą być wykorzystane w gastronomi jak i w cukiernictwie, gałęzi przemysłu która może się poszczycić ich szerokim zastosowaniem jak choćby: suszone owoce w polewie czekoladowej, ale nie tylko.
Dr Gerard jako jeden z wielu producentów Słodkich wyrobów na polskim rynku cukierniczym posiada w swojej ofercie wiele produktów z zawartością owoców, ale pełnoziarniste ciastka Vit’AM mało, że zbożowe to jeszcze z musli i śliwką(zdrowe i wyborne).
Również na stronie http://drgerard.eu/przepisy znajdziemy wiele ciekawych przepisów jak choćby https://drgerard.eu/zapiekane-owoce-z-pierniczkami/ z zastosowaniem owoców, może nie koniecznie suszonych ale to tylko zależy wyłącznie od nas jakich owoców użyjemy. Najważniejsze jest, to żeby efekt był oszołamiający, a smak zniewalający. Na tejże stronie Słodkie bloggerki dzielą się z nami przetestowanymi i sprawdzonymi przepisami na pyszne i Słodkie Desery. A więc do dzieła i Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz