sobota, 29 sierpnia 2020
Rodzinna wycieczka do Ciechocinka
W któryś łykiendbyła ładna pogoda więc z rodziną wybrałem się do Ciechocinka. Tam poszliśmy pod tężnie aby za żyć jodu. Zemną pojechała moja żona i córka z moją wnuczką. Pojechaliśmy ranoby nie tracić dnia. Na tą wycieczkę zabraliśmy picie jedzenie i słodycze od firmy Doktor Gerard między innymi draże Maltikeks od firmy Doktor Gerard PRUCZ TEGO JESZCZE BATONIKI pryncypałkowo-daktylowy z budyniem z nasion chiazm przepisu z strony Doktora Gerarda. Przepis po niżej. Batoniki te przydały się na po południe jako deser. Spodkałem tam sąsiadów z którymi wróciliśmy do domu. Składniki
• 1 paczka wafelków Pryncypałki Dr.Gerard
• 1 szklanka migdałów
• 1 szklanka suszonych daktyli
• 1 szklanka rodzynek
• 1 szklanka mleka kokosowego
• 1 brzoskwinia (może być z puszki)
• 4 łyżki nasion chia
Sposób przygotowania
Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz