sobota, 29 sierpnia 2020

Rodzinna wycieczka do Ciechocinka

W któryś łykiendbyła ładna pogoda więc z rodziną wybrałem się do Ciechocinka. Tam poszliśmy pod tężnie aby za żyć jodu. Zemną pojechała moja żona i córka z moją wnuczką. Pojechaliśmy ranoby nie tracić dnia. Na tą wycieczkę zabraliśmy picie jedzenie i słodycze od firmy Doktor Gerard między innymi draże Maltikeks od firmy Doktor Gerard PRUCZ TEGO JESZCZE BATONIKI pryncypałkowo-daktylowy z budyniem z nasion chiazm przepisu z strony Doktora Gerarda. Przepis po niżej. Batoniki te przydały się na po południe jako deser. Spodkałem tam sąsiadów z którymi wróciliśmy do domu. Składniki • 1 paczka wafelków Pryncypałki Dr.Gerard • 1 szklanka migdałów • 1 szklanka suszonych daktyli • 1 szklanka rodzynek • 1 szklanka mleka kokosowego • 1 brzoskwinia (może być z puszki) • 4 łyżki nasion chia Sposób przygotowania Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej. Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości. Blok pokrój ostrym nożem na batony. Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz