Moje dzieci chociaż są już dorosłe bardzo lubią słodycze oraz wszelkiego rodzaju desery. Gdy przychodzą do nas w niedzielę na obiad to zawsze staram się przygotować coś dobrego. Tym razem padło na jabłuszkowy deser, bo jabłek mamy coraz więcej z ciasteczkami Listki Kruche Dr Gerarda.
Składniki
1 kg jabłek
75 dkg cukru trzcinowego,
1 łyżeczka soku z cytryny
0.5 łyżeczki cynamonu
galaretka o smaku cytrynowym
cukier wanilinowy
200 ml 30 % śmietanki
ciastka Listki kruche Dr Gerarda
draże Maltikeks Dr Gerarda.
cynamon
Przygotowanie
Przygotuj 6 małych salaterek . Do każdej włóż po dwa lub trzy ciastka Listki Kruche Dr Gerarda w zależności jak duże są salaterki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka wraz z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem i duś do miękkości. Zdejmij z ognia i wsyp galaretkę cytrynową, mieszaj aż się rozpuści. Gdy się schłodzi nakładaj na ciastka listki Kruche Dr Gerarda, a następnie wstaw do lodówki na jakiś czas.
Na koniec ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i wyłóż na schłodzone jabłka.
Możesz udekorować salaterkę z deserem drażami Maltikeks Dr Gerarda i ciastkiem Listki Kruche wbijając ciastko w gotowy już deser.
1 kg jabłek
75 dkg cukru trzcinowego,
1 łyżeczka soku z cytryny
0.5 łyżeczki cynamonu
galaretka o smaku cytrynowym
cukier wanilinowy
200 ml 30 % śmietanki
ciastka Listki kruche Dr Gerarda
draże Maltikeks Dr Gerarda.
cynamon
Przygotowanie
Przygotuj 6 małych salaterek . Do każdej włóż po dwa lub trzy ciastka Listki Kruche Dr Gerarda w zależności jak duże są salaterki. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Włóż do garnka wraz z cukrem, sokiem z cytryny i cynamonem i duś do miękkości. Zdejmij z ognia i wsyp galaretkę cytrynową, mieszaj aż się rozpuści. Gdy się schłodzi nakładaj na ciastka listki Kruche Dr Gerarda, a następnie wstaw do lodówki na jakiś czas.
Na koniec ubij śmietanę z cukrem wanilinowym i wyłóż na schłodzone jabłka.
Możesz udekorować salaterkę z deserem drażami Maltikeks Dr Gerarda i ciastkiem Listki Kruche wbijając ciastko w gotowy już deser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz