czwartek, 4 maja 2017

Smaczny deser z deserotki.

Komputer z internetem muszę przyznać, że jest to bardzo dobra rzecz.
Uwielbiam przeglądać różne  strony internetowe, a w szczególności strony kulinarne.
Ostatnio  napotkałam ciekawą  stronę firmy dr Gerarda z pysznymi ciastkami, jak również z ciekawymi przepisami  z wykorzystaniem produktów dr Gerarda, więc się tym zainteresowałam.
Interesują mnie bardzo wszelkiego rodzaju nowości. Wchodząc na stronę dr Gerarda w deserotce znalazłam bardzo ciekawy pomysł na zapiekane owoce z pierniczkami dr Gerarda, ale ja spróbowałam z kruchymi ciastkami,  bo akurat takie miałam ciastka w domu i deser wyszedł bardzo smaczny.
Dobrze się złożyło, bo przyjechali do nas znajomi, z którymi się dawno nie widzieliśmy i chciałam ich czymś fajnym zaskoczyć, więc postanowiłam skorzystać z tego przepisu.
Deser wszystkim bardzo smakował, a ja postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem.
Składniki
-Pierniczki dr Gerarda, albo kruche ciasteczka
-2 gruszki
-2 jabłka
-garść rodzynek
-1 łyżeczka cynamonu
-3 łyżki cukru brązowego
-2 łyżki masła
Przygotowanie
Gruszki i jabłka przekrawamy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pierniczki albo kruche ciasteczka dr Gerarda, których ja użyłam kruszymy, natomiast w miseczce mieszamy 3 łyżki cukru z łyżeczką cynamonu.
Do każdego z wydrążonych owoców wkładamy rodzynki, cukier z cynamonem oraz po troszkę masła.
Na koniec dodajemy pokruszone ciastka dr Gerarda.
Układamy  w naczyniu żaroodpornym otworami do góry i pieczemy około 20 min. w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco z bitą śmietaną. ŻYCZĘ SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz