Ciasto-przekładaniec z herbatników bez pieczenia
Składniki:
- 40 dag kruchych herbatników dr. Gerard
- 2 budynie czekoladowe z cukrem
- 3 szklanki mleka
- 20 dag miękkiego masła
- 500 ml śmietany 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 opakowania śmietan-fixu
- szklanka mleka do herbatników Przygotowanie:
- Ugotuj budyń. Ostudź.
- Do budyniu dodaj miękkie masło i dokładnie utrzyj.
- Formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż dno herbatnikami.
Stefanka z herbatników
- Wylej część budyniu i równomiernie rozsmaruj.
- Kolejną warstwę herbatników zamocz na moment w mleku i połóż na masie budyniowej.
- Układaj kolejne warstwy namoczonych herbatników, przekładając je budyniem.
- Śmietanę wraz z cukrem pudrem i śmietanfixem ubij na sztywno.
- Wyłóż na górę ciasta.
- Całość włóż na 2-3 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz