piątek, 30 czerwca 2017

Ciasto-przekładaniec z herbatników bez pieczenia

Składniki:
  • 40 dag kruchych herbatników dr. Gerard
  • 2 budynie czekoladowe z cukrem
  • 3 szklanki mleka
  • 20 dag miękkiego masła
  • 500 ml śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania śmietan-fixu
  • szklanka mleka do herbatników Przygotowanie: 
    1. Ugotuj budyń. Ostudź.
    2. Do budyniu dodaj miękkie masło i dokładnie utrzyj.
    3. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż dno herbatnikami.
    Stefanka z herbatników 
    1. Wylej część budyniu i równomiernie rozsmaruj.
    2. Kolejną warstwę herbatników zamocz na moment w mleku i połóż na masie budyniowej.
    3. Układaj kolejne warstwy namoczonych herbatników, przekładając je budyniem.
    1. Śmietanę wraz z cukrem pudrem i śmietanfixem ubij na sztywno.
    2. Wyłóż na górę ciasta.
    1. Całość włóż na 2-3 godziny do lodówki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz