W czasach Internetu, mnogość informacji, które z łatwością
można w nim znaleźć, może przyprawić o ból naszą zdezorientowaną głowę. Zarówno
pod względem ilości, ale częściej jakości, a już na pewno wiarygodności wyszukanych
materiałów.
Węglowodany pełnią wiele ważnych funkcji w naszym organizmie.
Są między innymi naszym materiałem energetycznym i odżywczym, czyli swego
rodzaju paliwem. Energia wykorzystywana jest w miarę potrzeb organizmu.
Oczywiście uzyskujemy ją po uprzednim strawieniu pokarmów, a następnie wchłonięciu
substancji odżywczych. Dzięki nim i w wyniku oddychania komórkowego, powstaje
wszystkim nam dobrze znana glukoza. „Węglowodany, które spożywamy w większych
ilościach, a w szczególności sacharoza – czyli cukier i Słodycze,
przekształcają się w tłuszcze, następnie odkładają się w organizmie, co
prowadzi do jakże niechcianej otyłości”.
„Najbardziej wartościowe są zboża i jego produkty z grubego
przemiału. Dzieje się tak, ponieważ oprócz skrobi, posiadają one także błonnik
pokarmowy, który jest nierozpuszczalny, a także magnez, witaminę B1, żelazo,
cynk i niacynę”.
Dlatego właśnie Dr Gerard w niezwykle szerokiej gamie swoich produktów
oferuje takie słodycze jak: TORCIK ZBOŻOWY, Ciastka WIT’AM do wyboru 3 rodzaje
wariantów smakowych, ZWIERZAKI WIELOZBOŻOWE i Ciastka WIT’AM na dobry dzień.
Nawet tak wspaniałe Słodycze Dr Gerarda z mąki
pełnoziarnistej zalecane są w umiarkowanych ilościach, a szczególnie dla osób o
małej aktywności ruchowej i ze skłonnościami do tycia.
Kochani! Niekoniecznie, ale polecam bogate źródło wiedzy na
temat „węglowodanów” i nie tylko:
Miłej lektury przy Ciastkach wielozbożowych Dr Gerarda!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz