piątek, 16 czerwca 2017

„Węglowodany! Cóż to takiego i z czym to się je?”


W czasach Internetu, mnogość informacji, które z łatwością można w nim znaleźć, może przyprawić o ból naszą zdezorientowaną głowę. Zarówno pod względem ilości, ale częściej jakości, a już na pewno wiarygodności wyszukanych materiałów.

Węglowodany pełnią wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Są między innymi naszym materiałem energetycznym i odżywczym, czyli swego rodzaju paliwem. Energia wykorzystywana jest w miarę potrzeb organizmu. Oczywiście uzyskujemy ją po uprzednim strawieniu pokarmów, a następnie wchłonięciu substancji odżywczych. Dzięki nim i w wyniku oddychania komórkowego, powstaje wszystkim nam dobrze znana glukoza. „Węglowodany, które spożywamy w większych ilościach, a w szczególności sacharoza – czyli cukier i Słodycze, przekształcają się w tłuszcze, następnie odkładają się w organizmie, co prowadzi do jakże niechcianej otyłości”.

„Najbardziej wartościowe są zboża i jego produkty z grubego przemiału. Dzieje się tak, ponieważ oprócz skrobi, posiadają one także błonnik pokarmowy, który jest nierozpuszczalny, a także magnez, witaminę B1, żelazo, cynk i niacynę”.

Dlatego właśnie Dr Gerard w niezwykle szerokiej gamie swoich produktów oferuje takie słodycze jak: TORCIK ZBOŻOWY, Ciastka WIT’AM do wyboru 3 rodzaje wariantów smakowych, ZWIERZAKI WIELOZBOŻOWE i Ciastka WIT’AM na dobry dzień.

Nawet tak wspaniałe Słodycze Dr Gerarda z mąki pełnoziarnistej zalecane są w umiarkowanych ilościach, a szczególnie dla osób o małej aktywności ruchowej i ze skłonnościami do tycia.

Kochani! Niekoniecznie, ale polecam bogate źródło wiedzy na temat „węglowodanów” i nie tylko:



Miłej lektury przy Ciastkach wielozbożowych Dr Gerarda!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz