czwartek, 25 października 2018

Wnusia

Siedziałem w domu byłem sam w domu z moją wnuczką. Wnusia zażyczyła sobie mus BANANOWOoŻECHOWY - Zrobiłem go z przepisu firmy Doktora GERARDA ZNALAZŁEM GO NA STRONIE http://drgerard.eu/ Mus TEN BYŁ NA JEJ PIERWSZE ŚNIADANIE. Musiałem się wybrać do sklepiku osiedlowego po banany. Przy okazji kupiłem słodycze od firmy Doktora Gerarda. Po śniadaniu poszliśmy na spacer do po bliskiego parku. Jest tam plac zabaw gdzie przebywa dużo dzieci.W parku tym byliśmy o koło dwuch godzin. Po tym czasie wruciliśmy do domu aby przygotować obiad.Przepis na ten mus po niżej. Składniki (na 2 porcje) Masa: • 2 banany • 50 g masła orzechowego • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 4 rurki waflowe z kremem orzechowym dr Gerard Do dekoracji: • 1/2 banana • 2 łyżki bitej śmietany • 1 łyżeczka drobno posiekanych orzeszków arachidowych • 4 rurki waflowe z kremem orzechowym Sposób przygotowania Banany kroimy w plasterki. Chowamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Zamrożone plasterki bananów miksujemy w blenderze z masłem orzechowym, cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Na dno każdego z pucharków wsypujemy pokruszone 2 rurki, które stworzą chrupiącą bazę. Na wierzch wykładamy mus bananowo-orzechowy. Deser dekorujemy: bitą śmietaną, kawałkami orzechów arachidowych, plasterkami świeżego banana oraz dwiema rurkami waflowymi z kremem orzechowym. Podajemy niezwłocznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz