środa, 31 października 2018
WYJAZD NA WIEŚ
Po jechałem do znajomych. Za brałem z sobą czekoladki i rurki z kremem od firmy Doktor Gerard. O słodycze już mnie kiedyś prosili jak bym był w ich okolicach.Z dażyło się więc pojechałem.Zrobiłem też batonikipryncypałkowo-daktylowe z budyniem z jasionów chia. Bardzo się ucieszyli gdyż ciężko o te słodkości od Doktora Gerarda. Mieszkają oni na wsi więc po darowali mi jajka i kiełbasę ze swojego wyrobu.Dzień nam bardzo szypko zleciał. Gdy bym mógł zostać to bym posiedział, ale musiałem wracać do domu. Składniki
• 1 paczka wafelków Pryncypałki dr Gerard
• 1 szklanka migdałów
• 1 szklanka suszonych daktyli
• 1 szklanka rodzynek
• 1 szklanka mleka kokosowego
• 1 brzoskwinia (może być z puszki)
• 4 łyżki nasion chia
Sposób przygotowania
Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut.
W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej.
Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości.
Blok pokrój ostrym nożem na batony.
Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz