środa, 31 października 2018

WYJAZD NA WIEŚ

Po jechałem do znajomych. Za brałem z sobą czekoladki i rurki z kremem od firmy Doktor Gerard. O słodycze już mnie kiedyś prosili jak bym był w ich okolicach.Z dażyło się więc pojechałem.Zrobiłem też batonikipryncypałkowo-daktylowe z budyniem z jasionów chia. Bardzo się ucieszyli gdyż ciężko o te słodkości od Doktora Gerarda. Mieszkają oni na wsi więc po darowali mi jajka i kiełbasę ze swojego wyrobu.Dzień nam bardzo szypko zleciał. Gdy bym mógł zostać to bym posiedział, ale musiałem wracać do domu. Składniki • 1 paczka wafelków Pryncypałki dr Gerard • 1 szklanka migdałów • 1 szklanka suszonych daktyli • 1 szklanka rodzynek • 1 szklanka mleka kokosowego • 1 brzoskwinia (może być z puszki) • 4 łyżki nasion chia Sposób przygotowania Zalej daktyle wrzątkiem, odstaw na 20 minut, a następnie dobrze odsącz. Do blendera wsyp migdały i drobno zmiksuj. Dorzuć odcedzone daktyle i rodzynki. Wszystko zmiksuj. Przełóż masę do miski, dodaj pokruszone PRYNCYPAŁKI, wymieszaj i wstaw do lodówki na 20 minut. W tym czasie szklankę mleka kokosowego dokładnie wymieszaj z nasionami chia. Wstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Wstępnie schłodzoną masę na batony uformuj w blok i schładzaj dalej. Przełóż budyń do ozdobnych miseczek. Brzoskwinie zmiksuj na mus i udekoruj budyń. Górę deseru koniecznie posyp pokruszonymi PRYNCYPAŁKAMI, nada to chrupkości i słodkości. Blok pokrój ostrym nożem na batony. Deser świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub podwieczorek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz