Składniki
Spód:
Krem:
|
Wierzch:
|
Sposób przygotowania
Spód:
1. Wafelki Pryncypałki o smaku
“Koktajl Truskawkowy” przełożyć do blendera i zmiksować.
Dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać (można rękoma,
powstanie wilgotna masa).
Masą wafelkową wyłożyć
tortownicę o średnicy 21cm wyłożoną papierem do pieczenia, tylko
dno, wyrównać.
Krem:
2. Galaretkę zalać gorącą wodą
i mieszać, aż się rozpuści, odstawić do całkowitego
ostygnięcia.
3. Truskawki zmiksować na mus.
4. Gdy galaretka będzie już
ostygnięta, ale jeszcze nie będzie tężeć, ubić śmietankę z
cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym.
Do ubitej śmietanki, cały czas
mieszając mikserem, wlewać galaretkę. Następnie dodać ser i
wymieszać mikserem. Połowę kremu wyłożyć na przygotowany spód
z wafelków, wyrównać. Na wierzchu poukładać pokrojone wafelki i
blaszkę wstawić na około 5 minut do zamrażalnika.
5. Do pozostałego kremu dodać
zmiksowane truskawki, wymieszać. Dodać fix i wymieszać. Krem
wyłożyć na ciasto wyjęte z zamrażalnika, wyrównać. Blaszkę
wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej na całą
noc.
Wierzch:
- Schłodzone ciasto wyjąć ostrożnie z tortownicy (nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki) i położyć na paterze. Ubić śmietankę z cukrem pudrem, ekstraktem waniliowym, fixem. Śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z szeroką tylką lub do szprycy i na wierzchu powyciskać duże, ozdobne rozetki. Każdą rozetkę udekorować truskawką oraz różowym wafelkiem.
Polecam
bardzo gorącą wraz z słodyczami Dr Gerarda ;
-
Mafijne Choco
-
ciastka
-
słodycze
-
Witam Ciastka na dzień dobry
-
ciastka Jungle czekoladowe lub truskawkowe
-
czekoladki
pryncytorcik
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz