piątek, 28 czerwca 2019

NA ZAKOŃCZENIE

Remont zakończony, to był naprawdę bardzo trudny czas. Wszystko trwało 2 miesiące. Nieustanny bałagan, nerwy i ciągłe zmęczenie. Teraz już możemy cieszyć się przytulnym mieszkankiem, piękną kuchnią, nastrojową łazienką, romantyczną sypialnią i stylowym, nowoczesnym salonem. Dużo nas to kosztowało, ale warto było, nie żałujemy. Dzisiaj na zakończenie całej pracy odprężymy się przy kawie. Postaram się, żeby było miło. Kupiłam nasze niezastąpione wafelki w czekoladzie – PRYNCYPAŁKI DR GERARDA, i upiekłam TORCIK JOGURTOWY Z BRZOSKWINIAMI. Składniki : Opakowanie biszkoptów bezcukrowych, 700 g waniliowego serka homogenizowanego, 200 g jogurtu naturalnego, 500 g jogurtu brzoskwiniowego, 5 łyżek żelatyny, puszka brzoskwiń, galaretka brzoskwiniowa. Sposób wykonania – Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Na dnie dużej tortownicy rozłożyć pokrojone lub pokruszone biszkopty, tak, aby zakryły całe dno. Serek waniliowy wymieszać i połączyć z połową przygotowanej żelatyny. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać powierzchnię. Ułożyć kolejną warstwę biszkoptów. Wstawić tortownicę do lodówki. Jogurt brzoskwiniowy zmiksować z jogurtem naturalnym i dodać pozostałą część żelatyny, wymieszać. Masę jogurtową wylać na masę serowo – biszkoptową i wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa jogurtowa stężeje, ułożyć na niej kawałki brzoskwiń z puszki i zalać tężejącą galaretką. Torcik wstawić do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz