Składniki
|
Sposób przygotowania
Owoce dokładnie umyć, większe pokroić na mniejsze kawałki. Ciasteczka pokruszyć (nie musi być drobno). Do wysokiej szklanki wsypać warstwę ciasteczek (ok. 1 cm), dodać warstwę owoców i warstwę jogurtu naturalnego (ok. 1 cm). Powtarzać aż do wypełnienia całej szklanki (ostatnią warstwą powinny być owoce).A następnie zabrałam się za przygotowywanie czegoś jako przekąskę co będzie można zchrupać prócz grilla:
Uznałam, że najlepsze przy takiej pogodzie będą lody:
Składniki
|
Sposób przygotowania
Jogurt wymieszać z miodem. Owoce pokroić na małe kawałki, a ciasteczka drobno pokruszyć.Masę przelać do foremek, do połowy ich objętości, po czym dodać owoce i posypać na koniec kruszonymi ciasteczkami. Do foremek wbić patyczki i wstawić do zamrażarki.
WSKAZÓWKA: jeżeli nie masz foremek do lodów, użyj pojemników po małych jogurtach.
Wszystkie przepisy zamieszczone powyżej znalazłam na stronie dr Gerarda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz