niedziela, 23 czerwca 2019

Muzyczna uczta.


Muzyczna uczta.

Od piątku mamy okazję śledzić  rywalizację artystów na 56 festiwalu w Opolu. Niektórzy piosenkarze obchodzą swoje znaczące jubileusze zawodowe. Świetna muzyka, fantastyczny klimat festiwalu służy dobrej zabawie i relaksowi. Co prawda najlepiej byłoby być  na miejscu i chłonąć tą niesamowitą atmosferę festiwalu, ale póki co to transmisja w TV musi wystarczyć. Za to mamy wyjątkową okazję, aby w spokoju cieszyć się  relaksem, a dobry humor podkreślić świetnymi ciasteczkami wielo zbożowymi Vit’am od Dr Gerarda. Nie ma nic przyjemniejszego jak wypoczywać przy dobrej muzyce i pysznych deserach przygotowanych na bazie słodyczy od Dr Gerarda. Propozycję przepisów można znaleźć na stronie http://drgerard.eu/przepisy  . Oczywiście, można samemu w prosty sposób urozmaicić sobie np. porcje lodów. Wystarczy kilka markiz mafijnych zmiksować blenderem, a następnie  posypać nimi  lody, ( warto  dodać na wierzch garść owoców sezonowych ). Dla bardziej wytrwałych mam propozycję deseru z wykorzystaniem przepysznych wafelków Pryncypałek. Natomiast dla zapracowanych i leniwych wystarczą biszkopty Juppi, lub słone przekąski. Wszystko smakuje wybornie i cieszy nasze zmysły:) A teraz obiecany przepis na Mus czekoladowy z kokosową niespodzianką.

Składniki:

PryncyPałki kokosowe 
100 g czekolady gorzkiej
40 g czekolady mlecznej
40 g mleka
280 g śmietanki 34% 
1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody.

Sposób przygotowania:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady. Ubijamy lekko śmietankę i delikatnie ją podgrzewamy ( ważne, aby nie zagotować!).
W misce łączymy śmietanę, czekolady, mleko i żelatynę - dokładnie mieszamy, lub blendujemy. Do małych miseczek wsypujemy pokruszone PryncyPałki kokosowe i zalewamy ciepłym musem. Studzimy w lodówce minimum przez 2 godziny.
Serwujemy z kawałkiem wafelka na wierzchu.

Prawda, że proste, efektowne i bardzo smaczne.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz