Muzyczna uczta.
Od piątku mamy okazję śledzić
rywalizację artystów na 56 festiwalu w Opolu. Niektórzy piosenkarze
obchodzą swoje znaczące jubileusze zawodowe. Świetna muzyka, fantastyczny
klimat festiwalu służy dobrej zabawie i relaksowi. Co prawda najlepiej byłoby
być na miejscu i chłonąć tą niesamowitą
atmosferę festiwalu, ale póki co to transmisja w TV musi wystarczyć. Za to mamy
wyjątkową okazję, aby w spokoju cieszyć się
relaksem, a dobry humor podkreślić świetnymi ciasteczkami wielo
zbożowymi Vit’am od Dr Gerarda. Nie ma nic przyjemniejszego jak wypoczywać przy
dobrej muzyce i pysznych deserach przygotowanych na bazie słodyczy od Dr
Gerarda. Propozycję przepisów można znaleźć na stronie http://drgerard.eu/przepisy . Oczywiście, można samemu w prosty sposób
urozmaicić sobie np. porcje lodów. Wystarczy kilka markiz mafijnych zmiksować
blenderem, a następnie posypać nimi lody, ( warto
dodać na wierzch garść owoców sezonowych ). Dla bardziej wytrwałych mam
propozycję deseru z wykorzystaniem przepysznych wafelków Pryncypałek. Natomiast
dla zapracowanych i leniwych wystarczą biszkopty Juppi, lub słone przekąski. Wszystko
smakuje wybornie i cieszy nasze zmysły:) A teraz obiecany przepis na Mus
czekoladowy z kokosową niespodzianką.
Składniki:
PryncyPałki kokosowe
100 g czekolady gorzkiej
40 g czekolady mlecznej
40 g mleka
280 g śmietanki 34%
1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej
wody.
Sposób
przygotowania:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady. Ubijamy lekko śmietankę i delikatnie
ją podgrzewamy ( ważne, aby nie zagotować!).
W misce łączymy śmietanę, czekolady, mleko i żelatynę - dokładnie mieszamy,
lub blendujemy. Do małych miseczek wsypujemy pokruszone PryncyPałki kokosowe i
zalewamy ciepłym musem. Studzimy w lodówce minimum przez 2 godziny.
Serwujemy z kawałkiem wafelka na wierzchu.
Prawda, że proste, efektowne i bardzo smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz