niedziela, 23 czerwca 2019

Wesoły deser.


Wesoły deser.

Lubię korzystać ze sprawdzonych przepisów, oraz tych polecanych przez znanych, cenionych mistrzów cukiernictwa. Chętnie, więc sięgam po przepisy z wykorzystaniem słodyczy od Dr Gerarda  ze strony http://drgerard.eu/przepisy. Tym razem jednak zaproponuję wam coś innego Niestety przygotowania zajmują  trochę więcej czasu. Najpierw trzeba upiec biszkopt ( każdy ma swój przepis ). W tym czasie robię sobie kawę i delektuję się świeżutkimi, chrupiącymi Pryncypałkami  od Dr Gerarda. Do naszego ciasta również wykorzystamy biszkopty Juppi odwcześniej wspomnianej firmy.  Cenię sobie wysoką jakość i przystępną cenę  produktów
 Dr Gerarda. Podaje przepis na wesoło wyglądający i smaczny deser.
Ciasto SHREK
Składniki:
Soczek Pysio, lub Kubuś ( koniecznie zielony, duży, lub 3 małe )
3 budynie śmietankowe
2 paczki biszkoptów Juppi od Dr Gerarda
½ l kremówki ( może być śnieżka na mleko, 2 opakowania )
4 zielone galaretki
Wykonanie:
Ugotować na soku te 3 budynie, po wystygnięciu wyłożyć na upieczony biszkopt. Na masę budyniową ułożyć biszkopty Juppi
 Ubić śmietanę z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru ( do śnieżki nie dodawać cukru )

2 galaretki rozpuścić w szklance wody, ostudzić i tężejącą wlać cienkim strumykiem do śmietany, dobrze ubić i szybko wylać na przygotowaną warstwę  biszkoptów Juppi
Pozostałe galaretki rozpuścić w ½ litra wody
Tężejącą wylać na śmietanę
Dobrze schłodzić
Smacznego
Ciasto wygląda i smakuje świetnie :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz