Wesoły deser.
Lubię korzystać ze sprawdzonych przepisów, oraz tych
polecanych przez znanych, cenionych mistrzów cukiernictwa. Chętnie, więc sięgam
po przepisy z wykorzystaniem słodyczy od Dr Gerarda ze strony http://drgerard.eu/przepisy.
Tym razem jednak zaproponuję wam coś innego Niestety przygotowania zajmują trochę więcej czasu. Najpierw trzeba upiec
biszkopt ( każdy ma swój przepis ). W tym czasie robię sobie kawę i delektuję
się świeżutkimi, chrupiącymi Pryncypałkami
od Dr Gerarda. Do naszego ciasta również wykorzystamy biszkopty Juppi
odwcześniej wspomnianej firmy. Cenię
sobie wysoką jakość i przystępną cenę
produktów
Dr Gerarda. Podaje
przepis na wesoło wyglądający i smaczny deser.
Ciasto SHREK
Składniki:
Soczek Pysio, lub Kubuś ( koniecznie zielony, duży, lub 3
małe )
3 budynie śmietankowe
2 paczki biszkoptów Juppi od Dr Gerarda
½ l kremówki ( może być śnieżka na mleko, 2 opakowania )
4 zielone galaretki
Wykonanie:
Ugotować na soku te 3 budynie, po wystygnięciu wyłożyć na
upieczony biszkopt. Na masę budyniową ułożyć biszkopty Juppi
Ubić śmietanę z
dodatkiem 3 łyżek cukru pudru ( do śnieżki nie dodawać cukru )
2 galaretki rozpuścić w szklance wody, ostudzić i tężejącą
wlać cienkim strumykiem do śmietany, dobrze ubić i szybko wylać na przygotowaną
warstwę biszkoptów Juppi
Pozostałe galaretki rozpuścić w ½ litra wody
Tężejącą wylać na śmietanę
Dobrze schłodzić
Smacznego
Ciasto wygląda i smakuje świetnie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz