Składniki
|
Sposób przygotowania
Mleko zagotować i wymieszać z kakao, następnie rozpuść w rondelku masło, dodać kakao z mlekiem oraz cukier, wymieszać aż się rozpuści. Wsypać pokruszone wafelki i ciasteczka oraz orzechy. Całą masę dokładnie wymieszać – musi być gęsta. Nałożyć na folię spożywczą i zawinąć w rulon. Odstawić do wystygnięcia.a Także kolorowe patyczki:
Składniki
|
Sposób przygotowania
W osobnych kąpielach wodnych rozpuścić czekolady. Do każdej dodać po połowie masła i mieszać trzepaczką do chwili dokładnego połączenia składników.Do rozpuszczonej białej czekolady dodać sok z buraka, by otrzymać piękny, czerwony kolor i tuż po rozpuszczeniu przestać podgrzewać, ponieważ stwardnieje.
W gotowych masach czekoladowych maczać rurki do 1/2 ich długości i zanim stężeją, obsypać kolorowymi posypkami lub orzechami i odstawić w szklance do zastygnięcia.
Nie chciałam niestety robić ciasta z uwagi na dojazd do córki komunikacją miejską. Z takimi przekąskami jest o wiele łatwiej w podróży, nic im sie nie stanie. Kiedy córka ujrzała nas pod drzwiami bardzo się ucieszyła. Faktycznie czuła się samotna, dobrze, że wpadliśmy na ten pomysł z mężem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz