Składniki
Spód:
Krem biały:
|
Krem
czekoladowy:
|
Sposób przygotowania
Tarta kokosowa na
ciasteczkach kokosowych z polewą, z kremem z białej czekolady i
wiórek kokosowych
Rozgnieść
ciastka.
Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, następnie wymieszać z rozdrobnionymi ciastkami, wyłożyć na wysmarowaną wcześniej masłem formę do tarty. Wstawić do lodówki.
Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej, następnie wymieszać z rozdrobnionymi ciastkami, wyłożyć na wysmarowaną wcześniej masłem formę do tarty. Wstawić do lodówki.
Czekoladę, masło
i kremówkę podgrzać w kąpieli wodnej, mieszać, aż czekolada się
rozpuści, a składniki się połączą. Następnie wyłączyć
kuchenkę, dodać wiórki i cukier, dobrze wymieszać. Odstawić do
ostygnięcia. Zimną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód, ponownie
schować do lodówki.
Całość podgrzać
w kąpieli wodnej ciągle mieszać, aż masa będzie gładka i
jednolita, następnie odstawić do ostygnięcia.
Gdy masa ostygnie,
wylać ją na biały krem. Całość ozdobić kuleczkami
Maltikeks.
Wstawić do lodówki do stężenia na minimum godzinę.
Tartę najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu.
Wstawić do lodówki do stężenia na minimum godzinę.
Tartę najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu.
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz