Wspaniałości od dr Gerarda
Jak wszystkim wiadomo najlepsze wspaniałości produkuje dr Gerard?
Są to ciasteczka szkolne, gingerberads –pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w
polewie kakaowej, j każdy z tych produktów jest pyszny i smaczny. Oto pyszne
ciasto ze strony http://drgerard.eu/przepisy
Składniki
Na spód:
Lista 3 elementów
• 150 g ciasteczek Maltikeks w gorzkiej czekoladzie dr
Gerard
• 50 g ciasteczek Maltikeks w mlecznej czekoladzie dr Gerard
• 100 g rozpuszczonego masła
koniec listy
Na wierzch:
suszona żurawina
• kakao
• gorzka czekolada
• płatki migdałowe lub wiórki kokosowe
koniec listy
Wypełnienie:
lista 6 elementów
• 200 g serka waniliowego
• 100 ml schłodzonej śmietanki 30%
• 100 g ciasteczek Maltikeks w mlecznej czekoladzie dr
Gerard
• 2 łyżeczki cukru pudru
• 1 łyżka żelatyny
• 1/4 szklanki wrzątku
koniec listy
region koniec
region
Sposób przygotowania
Spód:
W malakserze zmiksuj na drobny piasek ciasteczka.
Przesyp do miski i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Masą wyłóż
foremki do tartaletek i schowaj je do
Lodówki w celu schłodzenia.
Wypełnienie:
Żelatynę rozpuść we wrzątku energicznie mieszając,
odstaw na chwilę do przestygnięcia. W misce wymieszaj serek,
śmietankę i cukier. Dodaj przestudzoną
Żelatynę i zmiksuj mikserem do połączenia się
składników. Odstaw na pół godziny, aby masa zgęstniała.
W tym czasie zmiksuj na piasek ciasteczka Malt
keks. Dodaj je do masy serowej i wymieszaj. Masę przełóż
na schłodzone spody tartaletek. Na wierzchu rozłóż
Suszoną żurawinę i posyp: kakao, startą czekoladą,
płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi – wybierz, co lubisz
najbardziej.
Schowaj do lodówki na kilka godzin – masa
jeszcze potrzebuje trochę czasu by zgęstnieć
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz