czwartek, 24 października 2019

Wspaniałosci od dr Gerarda


Wspaniałości od dr Gerarda

 

Jak wszystkim wiadomo najlepsze wspaniałości produkuje dr Gerard? Są to ciasteczka szkolne, gingerberads –pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, j każdy z tych produktów jest pyszny i smaczny. Oto pyszne ciasto ze strony http://drgerard.eu/przepisy

Składniki

Na spód:

 

Lista 3 elementów

• 150 g ciasteczek Maltikeks w gorzkiej czekoladzie dr Gerard

• 50 g ciasteczek Maltikeks w mlecznej czekoladzie dr Gerard

• 100 g rozpuszczonego masła

koniec listy

 

Na wierzch:

 suszona żurawina

• kakao

• gorzka czekolada

• płatki migdałowe lub wiórki kokosowe

koniec listy

Wypełnienie:

 

lista 6 elementów

• 200 g serka waniliowego

• 100 ml schłodzonej śmietanki 30%

• 100 g ciasteczek Maltikeks w mlecznej czekoladzie dr Gerard

• 2 łyżeczki cukru pudru

• 1 łyżka żelatyny

• 1/4 szklanki wrzątku

koniec listy

region koniec

region

 Sposób przygotowania

 

Spód:

W malakserze zmiksuj na drobny piasek ciasteczka. Przesyp do miski i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Masą wyłóż foremki do tartaletek i schowaj je do

Lodówki w celu schłodzenia.

 

Wypełnienie:

Żelatynę rozpuść we wrzątku energicznie mieszając, odstaw na chwilę do przestygnięcia. W misce wymieszaj serek, śmietankę i cukier. Dodaj przestudzoną

Żelatynę i zmiksuj mikserem do połączenia się składników. Odstaw na pół godziny, aby masa zgęstniała.

 

W tym czasie zmiksuj na piasek ciasteczka Malt keks. Dodaj je do masy serowej i wymieszaj. Masę przełóż na schłodzone spody tartaletek. Na wierzchu rozłóż

Suszoną żurawinę i posyp: kakao, startą czekoladą, płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi – wybierz, co lubisz najbardziej.

 

Schowaj do lodówki na kilka godzin – masa jeszcze potrzebuje trochę czasu by zgęstnieć

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz