wtorek, 29 października 2019

7 Tiramisu


Składniki

Krem:
  • 250 g mascarpone
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
dodatkowo:
  • kakao gorzkie
  • amaretto
  • szklanka świeżo zaparzonej kawy rozpuszczalnej
  • biszkopty morelowo śmietankowe dr Gerard

Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie lekko ubić mascarpone. W osobnym naczyniu utrzeć żółtka z cukrem, dodać do nich mascarpone cały czas mieszając, na końcu ostrożnie dodać białka.
Do wystygniętej kawy dodać amaretto.
Do przygotowanych naczyń układać kolejno: nasączone w kawie z amaretto biszkopty, krem, szczyptę kakao, ponownie biszkopty, krem i całość udekorować kakao.
Pamiętajcie o słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads - Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws, ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz