Zapiekanki
-opakowanie
ciasta francuskiego
-10-12
sztuk pomidorków koktajlowych
-bagietki
Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda około szklanka pokruszone
-150 g
sera mozzarella
-łyżka
bazylii
-łyżka
oregano
-szczypta
soli i pieprzu
-jajko
-łyżka
mleka
Sposób przygotowania: ciasto dzielę na 15 części. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (w równych odstępach). Pomidorki kroję na plasterki. Ser ścieram na tarce. Na środek każdego kawałka ciasta wykładam ser i po 3-4 plasterki pomidorków. Posypuję bazylią, oregano i pokruszonymi bagietkami Baguettes Tomato&Olive Oil. Jajko roztrzepuję z mlekiem i smaruję brzegi ciasta. Delikatnie przyprawiam solą i pieprzem. Tak przygotowane zapiekanki wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 14 minut do zarumienienia się ciasta i gotowe.
Kuleczki
-100 g
sera żółtego
-135 g
serka kremowego śmietankowego
-pieprz
do smaku
-pół
pęczka szczypiorku
-5 łyżek
drobno zmielonych orzechów włoskich
-bagietki
Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda 1,5 opakowania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz