Składniki
Bezy:
|
Krem czekoladowy:
|
Sposób przygotowania
Schłodzone wcześniej białka z dodatkiem szczypty soli ubijać na wysokich obrotach. Kiedy piana podwoi objętość i będzie sztywna dodawać porcjami cukier – ciągle ubijając. Masa powinna zrobić się lekko szklista. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy lub inny ulubiony aromat.Bezy suszyć w piekarniku nagrzanym do 90-100 stopni 40-50 minut (w zależności od wielkości bez).
Czekoladę i śmietankę podgrzać w kąpieli wodnej, ciągle mieszać. Następnie masę mocno schłodzić i ubić tak samo jak bitą śmietanę (uwaga! krem może się zwarzyć, nie ubijać zbyt długo) Na koniec dodać pokruszone pryncypałki.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z szeroką końcówką, przekładamy nim bezy.
Krem można przygotować wg powyższego przepisu w wersji z białą czekoladą oraz Pryncypałkami kokosowymi
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz