wtorek, 29 października 2019

8 Pudełeczka


Składniki

  • ciasteczka agrestowe dr Gerard
  • 200 ml śmietany kremówki
  • cukier puder
  • kwaśna konfitura domowa lub owoce sezonowe

Sposób przygotowania

Deser z ciasteczek agrestowych z kremem śmietanowym i kwaśną konfiturą
Krawędzie ciasteczek lekko roztopić palnikiem gazowym tak by łatwiej się sklejały (można to zrobić również dłońmi lub nad kuchenką gazową) następnie skleić z nich małe pudełka. Odstawić do stężenia (można w lodówce). Przygotować krem, śmietankę ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Uzupełniać pudełka kremem na przemian z konfiturą, ozdobić listkami z czekolady, wiórkami czekoladowymi lub owocami sezonowymi.
Pamiętajcie o słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads - Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws, ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz