Składniki
- ciasteczka agrestowe dr Gerard
- 200 ml śmietany kremówki
- cukier puder
- kwaśna konfitura domowa lub owoce sezonowe
Sposób przygotowania
Deser z ciasteczek agrestowych z kremem śmietanowym i kwaśną konfiturąKrawędzie ciasteczek lekko roztopić palnikiem gazowym tak by łatwiej się sklejały (można to zrobić również dłońmi lub nad kuchenką gazową) następnie skleić z nich małe pudełka. Odstawić do stężenia (można w lodówce). Przygotować krem, śmietankę ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Uzupełniać pudełka kremem na przemian z konfiturą, ozdobić listkami z czekolady, wiórkami czekoladowymi lub owocami sezonowymi.
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz