Składniki
Spód:
Krem:
|
Kandyzowane pomarańcze:
|
Sposób przygotowania
Ciastka pokruszyć, masło z czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie połączyć z ciastkami i dobrze wymieszać. Wcześniej posmarowaną masłem formę od tarty wyłożyć przygotowaną masą, dobrze docisnąć do blachy, następnie schłodzić.Wszystkie składniki podgrzewamy w kąpieli wodnej, dobrze wymieszać, odstawić na chwilę do ostygnięcia, następnie wylać na schłodzony spód i poczekać aż zupełnie wystygnie; wstawić do lodówki.
Wodę i cukier podgrzewamy na głębokiej patelni (lub w garnku), wrzucamy pomarańcze pociętą na plastry i gotujemy ok. 40 min (ciągle sprawdzamy czy się nie przypala)
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz