Składniki
- 200 g ulubionej czekolady (gorzka/mleczna)
- opakowanie Ciasteczek Orzechowych dr Gerard
Sposób przygotowania
Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, następnie przygotować pudełko wyłożone papierem do pieczenia. Jeszcze płynną lecz nie gorącą czekoladę wylać do pudełka, układać kolejno ciastka na wierzchu, lekko dociskając palcami – tak żeby się zatopiły.Czekoladę schłodzić by stężała.
Bardzo ciekawy i
szybki sposób na wykorzystanie czekalody, pomocny gdy zaskoczą nasz
niespodziewanie jacyś goście. Sprawdza się także na brzydką
pogodę gdy chcemy sobie osłodzić te zimne wieczory.
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz