kładniki
- Opakowanie rogalików pudrowanych dr Gerard
- 200 g czekolady mlecznej (można zastąpić gorzką lub pół
na pół)
- ulubione bakalie (orzechy, skórka pomarańczowa, rodzynki,
wiórki kokosowe)
Sposób przygotowania
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Bakalie rozdrobnić w moździerzu.Moczyć kolejno rogaliki, najpierw w czekoladzie, następnie w bakaliach.
Następnie kłaść na talerz i czekać do stężenia (można wstawić do lodówki)
Składniki
|
Krem:
|
Sposób przygotowania
Ciastka dobrze pokruszyć, masło rozpuścić, następnie połączyć ciastka z masłem, dobrze wymieszać. Foremki wysmarować masłem, wyłożyć przygotowana masą, dobrze docisnąć i schłodzić w lodówce.Serek ubić mikserem, następnie dodać cukier puder oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyjąć schłodzone ciasteczka, ostrożnie wyciągnąć je z foremek. Nakładać krem za pomocą największej końcówki rękawa cukierniczego.
Całość ozdobić świeżymi owocami sezonowymi lub ulubioną konfiturą.
Pamiętajcie o
słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads -
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy
MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws,
ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive
Oil – nowość Dr Gerarda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz