wtorek, 29 października 2019

3. Rogaliki i taraleki


kładniki
  • Opakowanie rogalików pudrowanych dr Gerard
  • 200 g czekolady mlecznej (można zastąpić gorzką lub pół na pół)
  • ulubione bakalie (orzechy, skórka pomarańczowa, rodzynki, wiórki kokosowe)

Sposób przygotowania

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Bakalie rozdrobnić w moździerzu.
Moczyć kolejno rogaliki, najpierw w czekoladzie, następnie w bakaliach.
Następnie kłaść na talerz i czekać do stężenia (można wstawić do lodówki)


Składniki


  • 200g ciasteczek wit’Am śliwkowych dr Gerard
  • 60g masła
Krem:
  • 250g/ opakowanie serka typu philadelphia
  • sok z połowy cytryny
  • 3-4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Ciastka dobrze pokruszyć, masło rozpuścić, następnie połączyć ciastka z masłem, dobrze wymieszać. Foremki wysmarować masłem, wyłożyć przygotowana masą, dobrze docisnąć i schłodzić w lodówce.
Serek ubić mikserem, następnie dodać cukier puder oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę ubijać. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Wyjąć schłodzone ciasteczka, ostrożnie wyciągnąć je z foremek. Nakładać krem za pomocą największej końcówki rękawa cukierniczego.
Całość ozdobić świeżymi owocami sezonowymi lub ulubioną konfiturą.



Pamiętajcie o słodyczach Dr Gerarda takich jak; ciasteczka Szkolne, Gingerbreads - Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej, krakersy MIX solone, ciastka w kształcie zwierzęcych łapek Cookie Paws, ciastka Vit’AM Milk and Chocolate, bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil – nowość Dr Gerarda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz