poniedziałek, 21 października 2019

Zapiekany deser.

Zawsze będę chwalić tych mądrych ludzi, którzy skonstruowali komputer i do tego jeszcze internet.
Uwielbiam przeglądać różne  strony internetowe, a w szczególności strony kulinarne.
Przeglądając różne strony napotkałam ciekawą  stronę firmy Dr Gerarda, która jest producentem różnych ciastek, oraz z ciekawymi przepisami  oczywiście wykorzystując te produkty  Dr Gerarda, do komponowania rożnych ciekawych  deserów i ciast.
Interesują mnie bardzo wszelkiego rodzaju nowości. Wchodząc na stronę firmy Dr Gerard https://drgerard.eu/przepisy znalazłam bardzo ciekawy pomysł na zapiekane owoce z pierniczkami z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej Dr Gerarda, deser wyszedł bardzo smaczny.
Dobrze się złożyło, bo przyjechali do nas znajomi, z którymi się dawno nie widzieliśmy i chciałam ich czymś fajnym zaskoczyć, więc postanowiłam skorzystać z tego przepisu.
Deser wszystkim bardzo smakował, a ja postanowiłam podzielić się z wami tym przepisem.
Składniki
-Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej
-2 gruszki
-2 jabłka
-garść rodzynek
-1 łyżeczka cynamonu
-3 łyżki cukru brązowego
-2 łyżki masła
Przygotowanie
Gruszki i jabłka przekrawamy na pół i usuwamy z nich gniazda nasienne.
Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowe Dr Gerarda kruszymy, następnie w miseczce mieszamy 3 łyżki cukru z łyżeczką cynamonu.
Do każdego z wydrążonych owoców wkładamy rodzynki, cukier z cynamonem oraz po troszkę masła.
Na koniec dodajemy pokruszone ciastka Dr Gerarda.
Układamy  w naczyniu żaroodpornym otworami do góry i pieczemy około 20 min. w temperaturze 180 stopni. Podajemy na gorąco z bitą śmietaną. ŻYCZĘ SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz