środa, 24 czerwca 2020

Naturalne to najzdrowsze.


  Obecnie wile osób pragnie by wszystko było  wykonane zgodnie z naturą.  Bardzo dobrze, bo to co naturalne jest zapewne najzdrowsze. Nie wszystko co piękne i się świeci jest takie wspaniałe dla naszego zdrowia.  Zapewne też jedzenie wyrobów, które zawierają  naturalne dodatki zapewne służy naszemu zdrowiu.
  W przemyśle cukierniczym by wyroby  były kolorowe są używane batoniki sztuczne, które nie koniecznie są zdrowe. Wszystko zależy jakim sposobem zostały wyprodukowane.  różne barwniki możemy kupić gotowe, ale by mieć  pewność, że  spożywać będziemy zdrowe kolorowe ciasto możemy przygotować je samodzielnie.
  W naturze występują wielobarwne warzywa, jagody, owoce, z których możemy przygotować sobie barwniki.
   Przykładowo:
-czerwony kolor uzyskamy z buraka,
-zielony kolor  z liści szpinaku,
-żuły kor dodając kurkumy.
-jasno różowy ze zmiksowanych malin.
-fioletowy kolor uzyskamy z jagód,
-pomarańczowy ze skórek pomarańczy,
-brązowy kolor uzyskamy mocnej herbaty.
   Na wyprodukowanie takich barwników w intrenecie znajdziemy mnóstwo przepisów.
  Ciasto przygotowane  z własnoręcznie wykonanych bartników będzie  udekorowane według naszych pomysłów kolorystycznych.
  Kiedy będziemy mieli własne barwniki polecam przygoowanie Czekoladowych Koszyczków wg. przepisu na stronie Dr Gerarda pod adresem https://drgerard.eu/czekoladowe-koszyczki-z-kolorowym-
kremem/
  Podjadając pyszne ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa -Dr Gerarda pilnuję, by sok z buraka osiągną odpowiedni kolor, który będzie użyty do zabarwienia lukru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz